Pro média

MISSA SPIRITUS / BAROKNÍ DECH - festival divadla v krajině

Festival Barokní dech v poutním kostele sv. Barbory v krajině nedaleko Holýšova pořádají organizace Johan a PaNaMo ve dnech 28. 7. - 2. 8. 2020 ve spolupráci s obcí Všekary, která památku vlastní, spravuje a pracuje na její obnově.

Cílem festivalu je vytvořit inspirativní dění v místě, které si zaslouží naši pozornost a péči. Na programu najdete představení autorů profesionální divadelní scény ušitá na míru prostoru, tedy v tzv. site-specific formátu, pohádku a tvůrčí dílnu pro děti, výstavu fotografií, koncerty a také mši svatou. Navazujeme na projekt Zaniklé a ohrožené kostely realizovaný Fakultou umění a designu Ladislava Sutnara ve spolupráci s Plzeň 2015. Pracujeme v rámci Letního barokního festivalu Plzeňského kraje a festivalu nového divadla Move in Station. Těšíme se na viděnou!

Inscenace Půlnoc v pohraničí (FysioART), Poslední zrnko písku (Divadelní léto, Činohra 16:20, DAMU), Komediant Boží (Divadlo Tyan), Zuna (Divadlo Continuo), koncerty Džangobells Plzeň, Collegium musicum Staňkov, mše svatá, tvůrčí dílna pro děti, výstava forografií kostela, poezie, rozhled do krajiny.

TISKOVÁ ZPRÁVA - SCANDI 2020

V Plzni, 2. ledna 2020

Přehlídka severských filmů SCANDI 2020 v Plzni

Žena zamilovaná do nevlastního syna. Stokilová slečna milující své tělo. Reportér ve spárech ISIS. Vrah spolupracující s vyšetřovateli. Sedmdesátník s děsivým tajemstvím.

Přehlídka SCANDI již pošesté vybírá to nejlepší z průřezu žánrů, které filmový sever definují. Od dramat přes thrillery až po provokativní dokument. V Plzni se bude konat v Moving Station ve dnech 10. – 12. ledna. Páteční zahájení nabídne krom dvou filmových projekcí také Skandinávský večírek s tematickým pub quizem a soutěží o nejlepší model severského oděvu.

V rámci SCANDI 2020 uvede distribuční společnost Film Europe šest premiér a všechny z nich bude možné vidět i v Plzni.